top of page

Community Cafe

Public·5 Community
ẞhãhrïár Rüdræ
ẞhãhrïár Rüdræ

Gjegjeza Popullore Per Femij


Gjegjeza popullore per femij
Gjegjeza janë lojëra fjalësh që kërkojnë zgjidhjen e një enigme me anë të një përgjigjeje të shkurtër dhe të zgjuar. Ato janë një mjet i dobishëm për të stërvitur mendjen, për të zhvilluar aftësitë logjike dhe gjuhësore, për të rritur kulturën e përgjithshme dhe për të argëtuar. Gjegjeza popullore për femij janë ato që lidhen me elementët e jetës së përditshme, me natyrën, me kafshët, me bimët, me ushqimin, me ngjyrat, me formën, me madhësinë, me lartësinë, etj. Ato janë të thjeshta, por jo gjithmonë të lehta për t'u zgjidhur. Ndonjëherë duhet të mendosh jashtë kutisë, të biesh në detaje ose të kuptosh kuptimin e dyfishtë të fjalëve.


DOWNLOAD: https://t.co/O2G9Zs6FSN


Në këtë artikull do të gjeni disa gjegjeza popullore për femij që mund t'i bëni bashkë me ta, në shtëpi ose në shkollë, për t'u argëtuar dhe për t'u mrekulluar. Mund t'i përdorni si një lojër mes shokut dhe shokut, mes prindit dhe fmiut, mes mësuesit dhe nxënësit. Mund t'i bini bast se kush i gjen më shpejt përgjigjet e sakta ose mund t'i ndani në grupe dhe t'i bini njërave-tjetrave gjegjeza. Për çdo gjegjez do të gjeni edhe pjesën e poshtme pjesën e poshtme pjesën e poshtme pjesën e poshtme pjesën e poshtme pjesën e poshtme.


Disa gjegjeza popullore për femij

Un jam i vogël si njolla,


Por kur marr frymën boll,


Bie si shi në tok,


Dhe bie si bor në mal.


Kush jam un?


  • Pergjigja: BreshkaUn jam i bardh si bora,


Por nuk jam aspak ftoht,


Un jam i ëmbël si sheqer,


Por nuk jam ushqim aspak.


Kush jam un?


  • Pergjigja: PambukUn kam pes dhoma,


Njera pas tjetrave,


Nga njera hyjn gjithçka,


Nga tjetra dalin vetem dy.


Kush jam un?


  • Pergjigja: KepucjaUn kam njemije sy,


Por nuk shoh asgje,


Un kam njemije goje,


Por nuk flas asgje.


Kush jam un?


  • Pergjigja: TherrimeUn jam i gjat si shtylla,


Por nuk mbaj dot asgje,


Un jam i holl si tela,


Por nuk lidh dot asgje.


Kush jam un?


  • Pergjigja: Loder
Keto jane vetem disa nga gjegjezat popullore per femij qe mund te gjeni ne internet ose ne libra. Nese doni te mesoni me shume, mund te kerkoni ne web me ane te Bing, nje motor kerkimi qe ju ofron rezultate te shumellojshme dhe te besueshme. Mund te gjeni edhe artikuj, imazhe, lajme, pyetje dhe pergjigje, moti dhe shume me teper. Bing eshte nje miku i mire per femijet qe duan te zgjerojne horizontet e tyre dhe te kene nje bote me te madhe.


Shpresoj qe ky artikull ju ka pelqyer dhe ju ka ndihmuar te kaloni nje kohe te kendshme me gjegjezat popullore per femij. Nese keni ndonje gjegjez tjeter qe doni ta ndani me ne, mos ngurroni ta shkruani ne komentet e poshtme. Ju faleminderit per leximin dhe deri ne nje artikull tjeter!
About

The Commnity Cafe is open every Tuesday from 8.30am - 11.30a...

Community

bottom of page